Snart nytt år igen

                                                       image67

I morgon är det nyårsafton. Det ska bli mysigt. Fyrverkerier och en massa fint.
Jag har kommit på lite olika nyårslöften i år i alla fall. Ett av dem är i alla fall att jag inte ska shoppa så mycket nästa år. Jag ska verkligen försöka hålla det. Någon mer som har nyårslöften?

Gott Nytt År!  om jag inte är inne här mer förrän nästa år. :)

En magisk kväll

image63

I morgon är det julafton igen. Helt otroligt vad fort ett år går. Ännu en dagen före julafton är över. Dagen före julafton är något speciellt, lite magisk, även om det inte är precis lika dant som när man var liten och allt var bland det pirrigaste och mest spännande man visste.
Det är ändå något speciellt med dagen innan julafton; då man klär granen och den står där för första gången på ett helt år, när man gör sådant godis som man inte gör annars och när man lyssnar på musik som handlar om jultomtar och olika julkänslor av olika slag, eller när man springer på stan och handlar de sista julklapparna och man nästan kan börja prata med vem som helst; bara för att det är jul.

Jullov hemma

image62

image61
Min katt förra julen bland julklapparna.

Nu är det äntligen jullov och nu är jag äntligen hemma. Snart börjar det att lukta lussekatter, för mamma bakar för fullt. Vilken julstämning.
I morrn ska jag handla de sista julklapparna. Snart är jag klar...


Är det någon som är helt klar redan?


Fredagsbowling

I fredags bowlade vi med klassen. Det var trevligt. Jag vann i vår bana. Jag blev så glad för de senaste gångerna som jag spelat hade jag nästan glömt hur man höll i klotet; Det gick inte alls bra. Men det är roligt att bowla hur det än går. Men när det går bra är det ännu roligare.

Nu väntar jag på att vi ska åka till Sibylla och äta mat. Perfekt söndagsmat när man är lite seg. Mums. Jag behöver en hamburgare och pommes.

image1

Hälsoprofilbedömning och Luciatåg

Sankta lucia, lalalala...


Idag har vi gått luciatåg. Jag och Ida och Evelina i vår klass deltog och det var mysigt. Jag var tomte så jag kände mig riktigt julig i luva och allt. :)


När luciatåget var klart var det dags att gå upp till andra huset för att ha den tredje dagen av hälsoprofilbedömningskursen. Vilken lång dag, ända till klockan 20 i 5. I morgon är sista dagen och sedan är den kursen klar. Skönt; en sak mindre att göra. I morrn blir nog rätt intressant tror jag.


Nu ska jag laga lite mat, lite vegetarisk mat, för jag är ju vegetarian den här veckan. Jag tar nog samma som i tisdags och onsdags tror jag; Fileer och makaroner. Jag har hittat så goda filéer från "hälsans kök" (märket heter så) och de är såå goda. Testa! Smakar lite som en blandning mellan kycklig och schnitzel tycker jag.

Jag har testat mássor olika saker nu i skolan och hemma den senaste veckan och lite förra veckan; Helt otroligt vad mycket det finns. 
Så här mycket grönt som jag har ätit den senaste veckan, har jag nog i alla fall aldrig ätit tror jag. Men det är ju nyttigt för kroppen.

                                                       image51


En veckas-vegetarian

Innan torsdag måste jag göra fem stycken hälsoprofilbedömningar. Jag har en redan och så ska jag göra lite idag sedan efter lunchen. Lite stressigt.  

Den här veckan ska jag testa att vara vegetarian. Har inte ätit något kött alls den här veckan och knappt i helgen som var. Så den här veckan har jag sagt till i matsalen i skolan att jag ska äta vegetariskt. Jag vill se om man mår bättre av det för jag har hört att det inte är så bra att äta för mycket kött och så äter nästan halva klassen vegetariskt just nu så jag hängde på grupptrycket. ;) Men jag testar bara i en vecka eller så. Kött måste jag ha ibland.


image50

21:00 I KVÄLL. VEM KÄNNER SIG TRÄFFAD? ;)


Den perfekta tomteluvan

Lurvig, röd, åt det vinröda hållet, mjuk, blankt tyg, matt tyg, ulligt tyg, vitt lurv, vitt utan lurv, hård, mjuk, Elfridluva (julkalendern ni vet)... Det finns massor olika sorters tomteluvor.  Jag hade väldigt svårt för att hitta min drömtomteluva (om man kan säga så).


I fredags var jag i stan och letade efter en fin tomteluva att ha i luciatåget på torsdag och hade Susanna med mig. Jag var enormt kräsen, vilket nog inte var så roligt för Susanna som fick springa med i mitt kräsna letande. Jag hittade tyvär inte min drömluva, men efter ett tillräckligt långt letande tog jag den jag först kollade på.

Så här ser min drömluva ut:

1) Den ska helst vara lite för stor
2) Den ska vara i en fin tomteröd färg

3) Det röda tyget ska vara mjukt, antingen lite ulligt eller lite pälsigt
4) Det vita längst ner på luvan ska vara pälsigt och ju pälsigare desto bättre
5) Det ska vara så mycket rött tyg som möjligt, så att den gärna hänger ner för axlarna

Här är den jag köpte.
Den hade i alla fall rätt färg och rätt vitt lurv.


image43
 


HUR SER DIN DRÖMTOMTELUVA UT?


Fredagen: Full rulle hela dagen

Har inte skrivit blogg på några dagar nu...

I fredags fick vi resultatet på stegräknartävlingen och Ida vann. :) Grattis!

image44

När tävlingen var avgjord delades vi in i två grupper och jag, Ida och Evelina fick börja att ha julvattengympa i bassängen med Monika till julmusik. Det var roligt. Kul musik hade hon valt.
När vattengympan var klar var det fika och sedan gick vi till Martin för att ha rullstolsteknik. Det var väldigt nyttigt att få lära sig hur rullstolen fungerade osv tycker jag. Först fick vi lära oss att åka, svänga osv, och sedan fick vi träna på hur man skulle bete sig i fall rullstolen välte. Lite läskigt till en början, men man tog sig. (Ta emot sig med händerna för att skydda huvudet.
Efter det fick vi lära oss att hitta ett balansläge så att man kunde rulla upp på en höjd, exempelvis ett övergångsställe. Men vi övade på två olika plattor i olika höjder.
Sedan tyckte Ida och jag att det kunde vara intressant att TESTA HUR EN VANLIG DAG I MATSALEN KAN SE UT för en rullstolsbunden, så vi åt mat sittandes i rullstol. Det var faktist lite knepigare än man är van vid. 

* Det var svårare att nå när man ska ta mat
* Man blev lite stressad av att veta att folk väntade bakom i kön
* Man blev inte sedd lika mycket som vanligt
* Det var lätt att rulla ut en aning från bordet när man åt


Det kändes väldigt nyttigt att göra det för att sätta sig in i hur en annan människa som befinner sig i en sådan situation kan känna sig.


När dagen var slut blev det att åka till stan PÅ JAKT EFTER DEN PERFEKTA TOMTELUVAN till luciatåget. Jag sprang fram och tillbaka med Susanna och letade och letade, men jag hittade den inte. Eller jag hittade, men inte rätt storlek. Till slut fick jag helt enkelt bara ta en.


Matlagning åt lärarna

Idag har vi lagat mat åt lärarna. Vilken tur dom har. ;)

Det blev riktigt mumsigt faktist. Vi gjorde frukost, förrätt, lunch och efterrätt. Fast vi delade upp det lite, så den gruppen jag var med i gjorde efterrätten och den andra gruppen gjorde förrätten. Och båda grupperna gjorde frukost och lunch. Det var kul att man kunde välja mellan både vegan och vanlig mat sedan när allt var klart.

Nu är jag helt slut. Det tog verkligen på krafterna. Och så är jag mätt som en boll, så idag behöver jag nog inte mat förrän en ganska lång tid.

image45

image46

image49

image47

image48
Det här är Quinoa. Jag var lite orolig innan, men det var faktist gott. Testa det!

Idag har jag förresten gått 4610 steg hittils för idag. I dag är sista dagen av tävlingen så jag får väl vandra på lite extra idag sen.

Lite saker man kan göra för att få lite extra steg:

* Åka till Villys och handla mat
* Glömma något uppe där man bor. (Inte avsiktligt för det är ganska jobbigt.) Då får man gå lite fram och tillbaka.
* Laga mat på en övervåning. (Tänk vad många trappsteg)
* Tvätta på nedervåningen (-II-)
* Dansa framför spegeln
* Hoppa upp och ner
* Gå i ett luciatåg
* Åka till stan och kolla i affärer
* Springa mellan tv´n och köket när man lagar mat
* Gå till en kompis
* Parkera bilen en bit från dit man ska
* Sätta sig längst bak i bussen (Det blir några extra steg)
* Gå i trapporna i stället för att ta rulltrappan/ hissen

* Ta en långpromenad


pulka



Idag när vi var ute och plockade lite grejer i skogen gick vi ner för en lång backe, en perfekt pulkabacke. Det skulle vara så roligt. Det är bara snön som fattas.

Snälla, snöa på

image40

image42

Skogsgrejer

Idag har vi varit ute en sväng i skogen och plockat lingonris, granris, nypon (tror vi att det var) och mossa tills i morgon. Det var mysigt. Känns så härligt med jul.

Idag fyller Vickan år också. GRATTIS VICKAN! =) Hipp Hipp HURRAAaa!

image38

image39


Jag satt mest still i går

Idag nollställde vi mätarna för första gången i morse klockan 08.45. Jag ligger sist, med 2000 steg bakom. Det är illa. Så idag ska jag sätta fart i benen och röra på mej massor tänkte jag.
Snart är det bodypump.


1 9 7 2

Protein, fett, kolhydrater och vatten har den här dagen handlat om och jag tror att jag har ätit det mesta idag också.
Vi har suttit nästan hela dagen idag och skrivit om protein, fett, kolhydrater och vatten och om varför det är viktigt för kroppen. Ganska mycket man fick veta som man inte visste. Men mycket man kunde innan också.

Idag började vi med en stegräknartävling också. Den ska hålla på till på fredag och så ska vi nollställa varje morgon kl. 08.45. Just nu efter nästan hela den här dagen ligger jag på 1972 steg. Man rör på sig mer än man tror. Men det är väl turerna mellan klassrummet o matsalen som gör det. :) Den här stegmätaren i alla fall, den kommer man att ha på sig nu i en vecka när man sover, sitter stilla och när man är ute och går.


                     image37


Instängda kolhydrater i skolans matsal.


1 December - Julkalendern

I morgon är det advent och i dag börjar julkalendern. Hur många mer än jag är det som ska kolla på den?



image17

RSS 2.0