Badhuset i Sävsjö

Idag besökte vi badhuset i Sävsjö. Det var riktigt trevligt. Tyvär hann vi inte bada eftersom bussen/bilen var tvungen att vara tillbaka innan 4, men jag tycker att vi hade det trevligt i alla fall.
Dit rekommenderar jag att man ska åka om man ska åka och bada någonstans med familjen eller vännerna, för det är en väldigt mysig badanläggning och de har väldigt trevlig personal.

Efteråt gick jag, Ida, Evelina och Emma och fikade och efter ett tag kom Karin också. Det var gott och trevligt. Sedan gick vi på stan ett tag och till sist gick jag, Ida och Karin (+ Evelina efter ett tag) och åt mat på Pastabaren innan vi åkte hem. Jag tog en Pasta Bolognese. Det var mumsen.

image111

image110

Igår öppnade det

I går öppnade det; Gina Tricot.

Jag blev nog gladast tror jag. Som jag har väntat. ;P
Jag gillar verkligen Gina Tricot. De har härliga kläder och de är inte så dyra, så man kan köpa en del när man är där. Jag hittade lite somriga kläder som jag blev glad och nöjd över.


image109


Jag vill till solen

Det här skulle jag behöva . . .

Sol å bad

image108

Regnrusk

Idag är det en sådan här dag då det är lite gråmulet ute och man helst vill sitta inne i en stor filt och bara kolla på filmer och mumsa i sig så mycket godis man bara kan.
Men jag ska faktist inte sitta inne hela dagen idag, för klockan halv två ska vår klass gå och besöka företagshälsan som ett studiebesök. Det ska bli trevligt.

image106

image107

Stek i prickigt

Oj nu är det här det tredje inlägget jag gör på bara några minuter. Känns nästan som om jag hostar upp inlägg här idag, men jag kände att jag var tvungen att få visa stekpannan jag köpte häromdagen . . .

Visst blir man väl glad av mönstret?

image105


Idag shoppade jag lite

Det här köpte jag idag efter studiebesöket . . .

image102
T-shirt: HM, Koftan: Vero Moda
image103
Örngott från Hemtex


Studiebesök

Idag åkte vi i väg till Jönköping hela klassen för att besöka Elektrolux och IKEAs lager och ta reda på mer om hur de arbetar för arbetsmiljön. Det var intressant och vi blev jättebra bemötta. Det var en riktigt trevlig dag.

image100
image101

Lördag

Jag vaknade lite sent idag, men nu har jag i alla fall vaknat till och duschat och gjort mig i ordning. Sitter och ska äta en macka nu här vid datorn...
Det är helt underbart väder idag tycker jag. Solen skiner för fullt. :)

image99

Bussigt

Sitter här och inte har så mycket att göra. Är lite trött faktist. Jag ska åka hem till mamma sen vid halv sex så jag sitter vid datorn och fördriver tiden lite.


Har tänkt på en sak lite grann ibland när jag sitter på bussen;

När man åker buss så sitter man ju ganska ofta brevid en främling och man brukar oftast ha ganska lätt för att somna ändå. Det är flera gånger som man kommer på sig själv med att man nickar till och glider mer och mer mot sin bussgrannes axel och då man vaknar ser att denne har förflyttat sig ett par decimeter ut mot ingången på bussen och lutar hela sig ut mot ingången för att undvika att få en sovande människa med öppen mun mot axeln.

Undra hur det hade varit om det hade varit så att man kunde somna så lätt på andra platser också där man sitter brevid en främling. Exempelvis på stationen när man sitter och väntar på bussen, eller när man sitter i väntrummet till tandläkaren. Det känns lite mer normalt på en buss faktist. Undra varför det är så.


                                                          image98

Massageig dag

Idag började vi med den klassiska massagen. Det är riktigt skoj. Först gjorde vi benmassage. Det var riktigt skönt. Man kände att blodcirkulationen i dem kom tillbaka. Man sitter ju mest still annars och det tar ju lite på dem, så då är det skönt med lite massage.
Dagen avslutade vi med lite taktil stimulering för att visa en klasskompis hur man gör eftersom hon missat det innan. Det var också skönt. Jag behövde nog lite massage osv idag tror jag. Nu känner man sig riktigt avslappnad.

I kväll blir det nog lite sånt här tror jag; Morötter, gurka, chips och dipp. Min favorit. :)
image96


Jag är glad och lycklig; Affirmera mera

Idag hade vi avslappningsövningar som jag skrev tidigare. Nu efter lunch hade Birgitta sin övning; Affirmation. Det var den bästa övningen idag tycker jag. Jag fick ett sådant lyckorus efteråt som fortfarande sitter i; Man känner sig liksom lite flygande glad sådär. Jag ska börja använda mig av det lite varje dag tror jag.


"En affirmation är en positiv instruktion som kan hjälpa dig att skapa det du vill vara, göra, känna, uttrycka eller uppleva i ditt liv. Om du vill - låt affirmationen följa dig under dagen och låt den vara en hjälp att förändra dina tankar om dig själv."
 //www.utbildning-co.se/sv/affirmation/

"Du skapar själv din verklighet genom dina tankar.
Börja affirmera och tag kontroll över de ca. 65.000 tankar som varje dag styr din sinnesstämning.


Ladda dig varje dag med positiva tankar genom affirmationer som programmerar ditt undermedvetna till en konstant positiv sinnesstämning och som hjälper dig att lättare uppnå dina drömmar och livsmål."

// www.affirmation.se/

image95


Husmöte

Idag har vi hållt på lite med avslappningsövningar. Det är ganska skönt.
Resten av dagen blir också lugn. Vi ska ha husmöte i kväll, annars blir det en rätt lugn kväll.


Den här inställningen till saker ska vi nog bland annat diskutera i kväll antar jag.


image94


Snoozar du på morgonen? :P

Riiing, snooze, Riiing, snooze, Riiing, Snooze, Riiing, Snooze, Riiiiiiiiiiiing!!!!!

(Försov jag mig?!)
Så brukar en morgon se ut ungefär för mig. Jag hinner alltid upp så att jag hinner dit jag ska, men jag vaknar alltid med en rädsla för att alarmet ska vara avstängt i stället för på snooze.


Idag vann jag över klockan och kom upp en halvtimme tidigare än vanligt; det är jag nöjd över. :)


image93Lekte i paint lite.

Tillbaka idag

Idag kommer jag tillbaka till skolan igen. Jag ska äta lite frukost nu, packa min resväska och sedan kommer jag...

Gissa vilken av dem som är min?

image92


"Gör ditt eget hemmaspa"

Jag satt och läste lite olika sidor om kropp och hälsa på lite sidor på internet och kom fram till en sida om hur man gör sitt eget hemmaspa; massor av olika tips på vad man kan använda som man redan har hemma eller som man kan plocka utomhus.
Bland annat att man kan skrubba sig ren med socker och om man är känslig kan man använda havregryn i stället, och att man kan ta sig ett välgörande bad i exempelvis äpple eller granbarr.

Man kan hitta massor av tips på hur och med vad man kan göra sitt eget hemmaspa av på massor av olika ställen, i tidningar med mera. 
Jag skulle faktist ha svårt för att testa granbarr känner jag då jag antar att man skulle stiga upp ur badet som en blöt julgran, men det är ju bra att det finns idéer för vad man kan göra som inte kostar så mycket.

Jag har faktist testat ett sådant spa-knep själv en gång för länge sedan kan jag erkänna; "Ägg ger håret mer glans".
Jag lät min mamma kläcka två ägg i mitt hår och blanda in det noggrannt, för att det skulle ge så bra resultat som möjligt, och så satt jag med det i en halvtimme. Det blev inte mindre glanslöst än innan i alla fall.

                                                                    image90

Jag känner sommaren

Är det fler än jag som tycker att det känns som om sommaren är på väg nu?!
I flera dagar nu har solen varit framme och värmt upp det ute så att man har kunnat vara ute lite mer. Det är så härligt att vi har börjat kunna gå ut på rasterna i skolan och sitta ute på bänkarna och dricka vårt kaffe efter maten där i stället för inne. Man blir så glad och pigg av lite sol.
Jag har funderat på vad som känns mest som sommar, för det finns ju så många saker som påminner om sommar.

Några av sakerna jag kom att tänka på är:

* Blommor
* När man äntligen kan ta av sig skorna och gå barfota.
* Äta glass, särskilt strutglass.
* Spela minigolf.
* Grillkväll med grillning och en massa somriga frukter.
* Åka båt ute på vattnet.
* Solen

image89

Idag ska jag göra ett konstverk :P

Vaknade i morse och mindes vad jag drömde. Drömde att jag satt på en badplats och tecknade riktigt fina teckningar. Vet inte varför jag drömde just det, men det kan kanske ha berott på att jag sprang på min gamla bildlärare på dansen i lördags.

Hursomhelst så fick i alla fall den drömmen mig att bli jättesugen på att teckna lite, så idag blir det att plocka fram pennor, penslar, papper och alla andra målargrejor och måla lite nu när jag ändå är sjuk och inte har något att göra... Ser fram emot det.

Hittade den här bilden som jag tecknade/målade 2002. Tycker att den passar in lite på hur jag känner mig nu när jag är sjuk också.

image87

Dansa loss...

I går var jag ute och buggade loss med en massa folk i blandade åldrar. Det var massor av tävlingsdansare och f.d tävlingsdansare där så det var hur kul som helst. Även mycket andra roliga dansare. Nu har jag inte lika mycket dansabstinens längre, vad skönt.

Jag skrev i går att jag skulle dansa med stegmåtare. 8248 steg= ungefär 5 km(4,94) blev det på en kväll, och då vilade jag ändå ganska mycket emellan. Helt otroligt vad steg det blir, så dans är en väldigt bra motionsform om man vill röra på sig mycket. Så många steg är lite mer än man oftast gick på en hel dag när vi hade stegmätare på oss i en hel vecka i skolan plus på fritiden som en tävling inom klassen. Så 8248 steg är rätt mycket eftersom det bara var under 3,5 timmar.Tänk då om man hade räknat med alla andra steg under dagen hur många steg det hade blivit.

Nu sitter jag och dricker en kopp te och äter mackor, det är mumsigt det. :)


Danskväll

I kväll ska jag åka och dansa. Det ska bli roligt. Jag behöver få känna lite dans i kroppen.
Jag köpte en stegmätare idag som jag kommer att ha på mig under hela kvällen för att se hur många "km" jag dansar. Det ska bli intressant att se hur många kilometer 4 timmar ger...

Nej nu ska jag göra mej i ordning lite... :)

En gammal suddig bild från en danstävling 2005.
image85

Alla <3 Dag

        Glad alla hjärtas dag på er. :)
image84


Borta bra men hemma bäst

Idag bestämde jag mig, jag tror att jag åker hem över helgen och träffar min mamma, lite kompisar och kanske åker och dansar lite i helgen. Det känns så enormt lockande. Jag ska kolla upp buss/tåg och så nu. Känner hur det riktigt pirrar i mig för att jag ska åka hem.

Grattis på dej Evelina ;)

Idag fyller Evelina år så sen ska vi in till stan och så ska vi äta lite och i kväll ska vi festa. Det ska bli trevligt.

Idag har vi suttit och skrivit på post-it-lappar om vad vi tycker om skolan osv. Det var rätt kul och bra. Tiden gick fort. Och så fick vi en besökare som var och kollade på linjen för att se om hon ville börja här. Hoppas vi inte skrämde i väg henne.


En riktig hurtdag

Idag vaknade jag och var jättepigg redan vid sju. Så då gick jag ner till gymmet och tränade i en halvtimme och sedan gick jag upp till huset igen och gjorde frukost. Det var så mumsigt o äta när jag både hade sovit gott och tränat. Har haft jättebra koncentration nu idag i skolan. Vi har haft om massage. Kul att ha börjat med det nu.


Nu har vi lunchrast så nu ska jag snart gå och äta.


Bästa årstiden?

Jag börjar längta till sommaren nu, då det är så varmt att man kan gå ute utan skor, jacka och andra varma kläder och då man känner sig bekymmersfri eftersom man inte har så mycket att göra; bara det man tycker är roligt. Och när man kan ligga ute på trädgården med ett glas saft eller en glass och bara steka i solen. Så underbart. Sommarn är verkligen min favoritårstid. Jag vill ha sommar NU!

Vilken är eran favvoårstid?

A ) Våren.
B) Sommaren
C) Hösten
D) Vintern

image82

Vi ska få tillökning

Helgen tog en liten vändning. Vi skulle ha varit kvar vid skolan egentligen över helgen, men på lördagskvällen bestämde vi oss att vi åker hem i stället. Min kille är med bulldog. Vi åkte och tittade på Bulldogen som han ska vara fodervärd åt. Fyra små bullar var det där vi var och kollade och de var helt underbart söta. Vi höll i dem och gosade med dem. Det var jättemyspysigt. Till påsk kommer den lilla parveln. Det ska bli mysigt och gosigt.

image83


Lets dance

I kväll är det Lets dance igen. Blir nog nere vid träsket i kväll. Jag undrar vem som åker ut i kväll och vem som får högst poäng. Alltid lika spännande. Jag tycker att de flesta är väldigt bra i år, så det blir nog ganska svårt. Men jag håller lite extra på Tony och Annika och på Linda och Daniel. Är så glad att det programmet har börjat igen så att man har något program att följa och längta efter, och att det är dans gör det bara ännu bättre.

Jag är så himla danssugen nu. Har lyssnat på en massa dansmusik nu i flera dagar och sprungit runt på rummet och studsat runt åt alla håll till musiken. Jag har fått min danslust tillbaka och det är jag jätteglad för. Måste börja dansa igen.


image81
Bild tagen under en Lindy Hop-dans i somras av Mimmi.


RSS 2.0